Om Mig

Jag heter Marie Hillergren och är i en kvinnas bästa ålder,  bor i Gumboda, Norsjö kommun.
Har tidigare haft uppfödning av travhästar men efter en trafikolycka -90 så har hundarna varit mitt stora intresse. Började med en Skuggsobelcollie som fick avelsförbud då en tik i hans kull blev blind. Jeppe blev 6 år. Efter detta blev det en Bordercollie, Calypso, hon fick 6 st vildbasar när hon var 4 år. Calypso fanns med oss i 12 år.
Av en slump träffade jag Lappguldets Bruno och Jum Jum två väldigt olika finnar men lika härliga ändå. Beslutade att försöka hitta en tikvalp av denna ras. Inte lätt ska ni veta då det 2005 nästan bara föddes hanvalpar. Men skam den som ger sig. Hittade på Slk.s hemsida en kull i Burträsk. Här var inga valpar tingade. Så kom Adåkka till oss! En helt underbar tik. Lugn, harmonisk, med på allt.
PRA Fri AB på höfterna 1 på utställning. Hon kommer nog aldrig att bli någon utställningschampion men ett psyke som få har hon! hon har i dagsläget fått 3 kullar med sammanlagt 16 valpar den sista Y kullen är födda den 23 september 2012 Nu får vår älskade Adåkka gå i pension och bara mysa!


Jag föder upp Finska Lapphundar i liten skala. Mitt mål är att få fina och friska hundar uppfödda i hemmiljö. Vi föder även upp även upp Östsibirisk Lajka med vår Lainioälven  IRA, första kullen föddes den 10 nov 2011 5 friska valpar 3 hanar och 2 tikar